Španělské rybí řezy z okouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské rybí řezy z okouna
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Mandle |
800 g | Okoun říční |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 284,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová kůra, Mandle, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun říční, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské rybí řezy z okouna postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso. |
2 | Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut. |
3 | Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |