Treska královská pečená s hořčicí a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska královská pečená s hořčicí a kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 775,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska královská pečená s hořčicí a kapary postup přípravy receptu:
1 | Máslo s hořčicí utřeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekané kapary, ochutíme solí, drceným pepřem a důkladně promícháme. |
2 | Směs rozetřeme na očištěné porce ryby a poprášíme paprikou. Filety vložíme do zapékací mísy a zakryjeme potravinářskou fólií tak, aby jeden z rohů zůstal odkrytý. |
3 | Pečeme v mikrovlnné troubě 5-7 minut, dokud maso nezkřehne. Necháme alespoň 2 minuty zakryté odpočinout a poté podáváme. |
Poznámka
podáváme např. s dušenou nebo v páře vařenou zeleninou- paprika, chřest, cuketa apod., použijeme 4 podkovy z tresky