Broskve ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve ve vinné marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42996 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 468,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Pomeranče, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozkrojíme a vypeckujeme. Nakrájíme na plátky, dáme je do mísy a posypeme cukrem. |
2 | Kůru z omytého pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky se studenou vodou a necháme odstát. |
3 | Šťávu z pomeranče vymačkáme a nalijeme spolu s vínem na broskve. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici. |
4 | Vyndáme pomerančovou kůru z vody a osušíme. |
5 | Broskve ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme kůru i šťávu.