Makrela pečená v alobalu s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela pečená v alobalu s okurkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Makrela obecná |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 267,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Okurka salátová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela pečená v alobalu s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Každou porci očištěné ryby položíme na čtverec alobalu a potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme dle chuti a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Poté na podkovy rozdělíme nastrouhaný sýr, posypeme nasekanou cibulkou a poklademe okurkou nakrájenou na kolečka. Zabalíme do alobalu a zavineme. |
3 | Balíčky rozložíme na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 20-25 minut. Teplé ihned podáváme. |
Poznámka
podáváme s dušenou nebo v páře vařenou zeleninou použíjeme 4 podkovy z makrely