Segedínský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 67,9mg |
Draslík | 354,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci). |
2 | Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. |
3 | Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme. |
4 | Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka. |
5 | Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme. |
Dělám stejně, občas dávám pálivou papriku.