Parmice pečená s fetou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice pečená s fetou a olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Olivy černé |
600 g | Parmice |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 544,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice pečená s fetou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Každou porci očištěné ryby položíme na plát alobalu a potřeme lžící oleje. Na maso poklademe na kostky nakrájenou fetu a posypeme nahrubo nasekanými olivami. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme dle chuti. Zabalíme do alobalu a konce zahrneme. |
2 | Balíčky rozložíme na plech a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme cca 10-12 minut. Zabalené necháme 10 minut odpočinout. Poté vyjmeme a ihned podáváme. |
Poznámka
podáváme s listovým salátem a rajčaty