Mango s limetkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mango s limetkovou pěnou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43006 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Limetka, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mango s limetkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Žervé, kůru z limetky a cukr promícháme. V další míse našleháme smetanu a zamícháme do žervé. |
2 | Čtyři formy vyložíme plátýnkem, směs do nich rozdělíme. Plátno přeložíme přes vršek a upěchujeme. |
3 | Těsně kolem pecky manga po obou stranách vykrojíme 2 silnější plátky a dužinu okrájíme kolem pecky. Oloupeme, nakrájíme 12 plátků a dáme stranou. Zbývající mango nasekáme, dáme s cukrem a šťávou z limetky do mixéru a umixujeme. |
4 | Formy vyklopíme na talířky, na každý dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.