Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bujón slepičí |
125 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
500 g | Ropušnice - filety |
250 g | Rýže indiánská |
0,3 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 883,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Pepř bílý, Ropušnice - filety, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži postup přípravy receptu:
1 | Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme. |
2 | Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout. |
3 | Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu. |
4 | Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve. |