Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43012
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Brambory
6 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
1,5 kg Hovězí maso zadní
60 g Hříbky čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Tykev
230 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
8% Sacharidy 28 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 114 mg
84% Bílkoviny 48 g

Hovězí maso s tykví postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hovězí maso potřeme olejem a pepřem, položíme na rošt do zapékací misky a dobu pečení přizpůsobíme podle toho, jak chceme maso propečené, na středně propečené maso asi 1-1,5 hodiny.

2

Velké rozpůlené brambory, půlky malých tykví nebo pastináků a cibule zalijeme vodou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 3 minuty. Vodu slijeme a necháme okapat. Zeleninu narovnáme do zapékací misky, potřeme olivovým olejem a při teplotě 210°C pečeme 45 minut, zelenina zhnědne a změkne, jednou obrátíme.

3

Upečené maso vyjmeme ze zapékací misky a 15 minut necháme odpočinout přikryté alobalem. Vypečenou šťávu použijeme na přípravu omáčky. Do šťávy přimícháme červené víno nebo hovězí vývar, plátky mladých hříbků, sušený estragon, pepř a přivedeme k varu. Na sníženém plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne; během vaření mícháme, aby se uvolnily usazeniny.

4

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a přidáme zeleninu.

Poznámka

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná kořenové petrželi. Rozdíl je zejména v chuti, petržel má mnohem ostřejší chuť než pastinák. Obsahuje plno vitamínů, draslík a je výborným zdrojem vlákniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept