Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43015 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
250 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Koření Italia |
250 g | Krůtí maso |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Rajčata |
170 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 174,1mg |
Draslík | 502,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Jehněčí maso mleté, Mozzarella, Rajčata, Strouhanka, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Krůtí maso, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Formu na pizzu nebo dortovou formu (průměr 23 cm) potřeme olejem. |
2 | Troubu zapneme na 190°C. Velké rajče zalijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách z vody vytáhneme, odstraníme slupku a nakrájíme na plátky. |
3 | Mleté libové jehněčí maso a čerstvě mleté krůtí maso, chilli koření, italskou bylinkovou směs, malé vejce a bílou strouhanku v míse pořádně promícháme. Pak masovou směs přesuneme do vymazané formy, dřevěnou vařečkou upěchujeme na celé dno a 25 minut pečeme, vypečenou šťávu slijeme. |
4 | Na rozehřátém oleji 6 minut smažíme nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; po přidání práškového cukru a sušeného tymiánu smažíme dalších 10 minut, dokud nezkaramelizuje cibule. |
5 | Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Zkaramelizovanou cibuli, plátky mozarelly a rajčat poklademe na masovou směs a grilujeme 3-5 minut, až se mozarella rozteče. |
6 | Nakrájíme na velké díly a podáváme. |