Jednoduchý recept

Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43015
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr moučkový
250 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Koření Italia
250 g Krůtí maso
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Rajčata
170 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
8% Sacharidy 28 g
42% Tuky 31 g
31% Sodík 628 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní postup přípravy receptu:

1

Formu na pizzu nebo dortovou formu (průměr 23 cm) potřeme olejem.

2

Troubu zapneme na 190°C. Velké rajče zalijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách z vody vytáhneme, odstraníme slupku a nakrájíme na plátky.

3

Mleté libové jehněčí maso a čerstvě mleté krůtí maso, chilli koření, italskou bylinkovou směs, malé vejce a bílou strouhanku v míse pořádně promícháme. Pak masovou směs přesuneme do vymazané formy, dřevěnou vařečkou upěchujeme na celé dno a 25 minut pečeme, vypečenou šťávu slijeme.

4

Na rozehřátém oleji 6 minut smažíme nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; po přidání práškového cukru a sušeného tymiánu smažíme dalších 10 minut, dokud nezkaramelizuje cibule.

5

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Zkaramelizovanou cibuli, plátky mozarelly a rajčat poklademe na masovou směs a grilujeme 3-5 minut, až se mozarella rozteče.

6

Nakrájíme na velké díly a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept