Recept

Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43017
Kategorie: Pudinky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
80 g Hrozinky
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
180 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
Na omáčku
70 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
700 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,342 kcal
Kilojoule 5 615kJ
25% Sacharidy 88 g
290% Tuky 217 g
7% Sodík 143 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V rendlíku smícháme mléko s cukrem, vanilkovou trestí, citronovou kůrou, solí, smetanou a máslem. Vsypeme rýži a pod poklicí dusíme na malém plameni zhruba 45 minut, až je rýže hustá.

2

Do uvařené rýže vmícháme omyté hrozinky, přiklopíme poklicí a odstavíme z plamene.

3

Po 5 minutách pudink narovnáme do porcelánové mísy vypláchnuté vodou, posypeme skořicí a necháme vychladit.

4

Pudink podáváme dobře vychlazený s vanilkovou omáčkou.

5

Omáčku připravíme ve vodní lázni, kde v míse šleháme vejce, až zhoustnou. Poté přimícháme cukr a mouku a šleháme, až hmota dostatečně zhoustne. Odstavíme a přimícháme pomalu vroucí smetanu a vanilkovou tresť. Dobře promícháme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept