Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou
Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43017 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
180 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Na omáčku | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
700 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 509,9mg |
Draslík | 116,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Tresť vanilková, Cukr krupice, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku smícháme mléko s cukrem, vanilkovou trestí, citronovou kůrou, solí, smetanou a máslem. Vsypeme rýži a pod poklicí dusíme na malém plameni zhruba 45 minut, až je rýže hustá. |
2 | Do uvařené rýže vmícháme omyté hrozinky, přiklopíme poklicí a odstavíme z plamene. |
3 | Po 5 minutách pudink narovnáme do porcelánové mísy vypláchnuté vodou, posypeme skořicí a necháme vychladit. |
4 | Pudink podáváme dobře vychlazený s vanilkovou omáčkou. |
5 | Omáčku připravíme ve vodní lázni, kde v míse šleháme vejce, až zhoustnou. Poté přimícháme cukr a mouku a šleháme, až hmota dostatečně zhoustne. Odstavíme a přimícháme pomalu vroucí smetanu a vanilkovou tresť. Dobře promícháme a můžeme podávat. |