Jednoduchý recept

Pěna z čokolády a smetany

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43023
Kategorie: Pěny

Ingredience

300 g Čokoláda na vaření
1 polévková lžíce Rum
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 112kJ
13% Sacharidy 47 g
76% Tuky 57 g
2% Sodík 48 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pěna z čokolády a smetany postup přípravy receptu:

1

Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V další míse ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny rum s vejci a odstavíme. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a šleháme, až je hmota hladká.

2

V míse šlehačem ušleháme smetanu dotuha a tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou směs za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota.

3

Pěnu rozdělíme do pohárů a necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept