Dezert z čokoládových sušenek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z čokoládových sušenek
Dezert z čokoládových sušenek
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43024 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Čokoláda hořká |
170 g | Čokoláda na vaření |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kakao |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rum |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sušenky BeBe kakaové |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 148,9mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe kakaové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z čokoládových sušenek postup přípravy receptu:
1 | Čokoládové sušenky rozemeleme, máslo rozpustíme, čokoládu rozlámeme. |
2 | V míse uhněteme těsto ze sušenek, vanilkového cukru a másla. Hmotou vyložíme dno a boky (do výše asi 3 cm) zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 8 minut. Těsto necháme ve formě vychladnout. |
3 | V mezičase ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme smetanu, vymícháme do hladké hmoty a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně vmícháme žloutky, kakao a rum. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků. |
4 | Hmotou naplníme sušenkový korpus, povrch urovnáme a posypeme nahrubo ustrouhanou hořkou čokoládou. |