Recept

Dušený králík na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43027
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
800 g Králík
3 g Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
30 ml Ocet vinný
3 špetka Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
200 g Pórek
3 g Šalvěj sušená
5 g Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 165kJ
5% Sacharidy 17 g
180% Tuky 135 g
57% Sodík 1 g
116% Bílkoviny 65 g

Dušený králík na zelenině postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept