Pečený králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4303 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 888,5mg |
Vláknina | 905,5mg |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený králík postup přípravy receptu:
1 | Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme. |
2 | Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, |
3 | králíka opečeme po obou stranách a podléváme, pečeme do růžova. |
4 | Výpek zahustíme kouskem másla a moukou, kterou po částech zavaříme. |
Poznámka
Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.
Králík byl dobrý. Šťavnatý díky slanině. Pekla jsem 70 min na 200 stupňů pod pokličkou a dalších 10 min bez pokličky