Recept

Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43030

Ingredience

15 g Chilli paprička
10 g Chilli paprička zelená
200 g Cibulka jarní
95 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mouka rýžová
0,3 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
70 g Ústřice
100 g Škeble čerstvé
Octová sójová omáčka
15 ml Ocet kvasný lihový
85 ml Olej stolní
18 ml Omáčka sójová
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
8% Sacharidy 29 g
32% Tuky 24 g
38% Sodík 755 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon postup přípravy receptu:

1

Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.

2

Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tyto lívanečky lze připravit i bez přidání šlehaného vejce, můžeme zaměnit i rýžový prášek z lepivé nebo nelepivé rýže se šťávou z ančoviček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept