Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43030 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Chilli paprička |
10 g | Chilli paprička zelená |
200 g | Cibulka jarní |
95 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka rýžová |
0,3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Škeble čerstvé |
7 g | Sůl |
70 g | Ústřice |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Octová sójová omáčka | |
---|---|
15 ml | Ocet kvasný lihový |
85 ml | Olej stolní |
18 ml | Omáčka sójová |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 90,5mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Škeble čerstvé, Sůl, Ústřice, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej stolní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka rýžová, Pepř černý mletý, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon postup přípravy receptu:
1 | Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů. |
2 | Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tyto lívanečky lze připravit i bez přidání šlehaného vejce, můžeme zaměnit i rýžový prášek z lepivé nebo nelepivé rýže se šťávou z ančoviček.