Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43031
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
150 g Cukr krupice
150 g Hera
1 špetka Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Kakao
60 g Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ořechy vlašské
150 g Poleva čokoládová
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Strouhanka
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
9% Sacharidy 31 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 84 mg
15% Bílkoviny 8 g

Ježek postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme trochu zchladnout. V míse smícháme heru, cukr, žloutky a utřeme je do pěny. Přidáme špetku skořice a mletého hřebíčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k máslové směsi, nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao, nasekané vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně promícháme.

2

Formu na srnčí hřbet důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

3

Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme vchladnout. Po vychladnutí zapícháme do celého povrchu těsta lupínky mandlí tak, aby vypadaly jako ježčí bodlinky.

4

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a srnčí hřebet jí polijeme. Necháme ztuhnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept