Dušený králík po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík po italsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 plátek | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
800 g | Králík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
250 g | Rajčata |
3 g | Šalvěj sušená |
10 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 195,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík po italsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem. |
3 | Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme. |