Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43042
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Anglická slanina
1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
250 ml Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
400 g Mouka pšeničná hladká
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
150 g Anglická slanina
150 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,518 kcal
Kilojoule 6 350kJ
29% Sacharidy 105 g
136% Tuky 102 g
59% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Slaninové rohlíčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.

3

V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept