Jednoduchý recept

Čočkový salát s uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 43043
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
150 g Čočka jedlá
1 hrst Kopr čerstvý
1 kávová lžička Křen strouhaný
300 g Makrela uzená
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Salát Polníček
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
11% Sacharidy 41 g
145% Tuky 108 g
8% Sodík 155 mg
54% Bílkoviny 30 g

Čočkový salát s uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vodě vaříme 20 až 30 minut čočku. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat a vychladnout.

2

Saláty rozebereme na listy, očistíme a opláchneme, necháme okapat.

3

Oškrábeme omytou mrkev, oloupeme šalotku a nakrájíme na kostičky,

4

kopr jemně nasekáme.

5

Zálivku připravíme tak, že rozmícháme ocet a nastrouhaný křen, podle chuti přidáme sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olivový olej.

6

Talíře, případně velkou mísu, vyložíme listy salátu. Na ně dáme na kousky nakrájenou uzenou rybu - makrela nebo tuňák - čočku, mrkev a šalotku. Vše posypeme nasekaným koprem a pokapeme zálivkou.

Poznámka

Salát je díky kombinaci uzených ryb, čočky a křenu nejen sytý, ale i pikantní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept