Recept

Makový koláč se sušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43044

Ingredience

15 g Droždí
100 g Hera
0,1 l Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
50 g Cukr krupice
0,3 l Mléko polotučné
50 g Mák mletý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Slivovice
1 špetka Sůl
40 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 109 mg
9% Bílkoviny 5 g

Makový koláč se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Pak přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, heru a vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo kynout.

2

V míse smícháme mletý mák, špetku soli, přilijeme vařící mléko a necháme 5 minut bobtnat. Lžičku pomerančové kůry smícháme s mlékem, na kostičky nakrájenými sušenými švestkami, slivovicí, cukrem a přimícháme do máku.

3

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těstem vyložíme dortovou formu, povrch potřeme makovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut.

4

Po upečení necháme koláč vychladnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept