Recept

Panettone plněné ananasovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43050
Kategorie: Koláče

Ingredience

50 g Brusinky sušené
125 g Cukr krupice
40 g Droždí
50 g Kandovaná pomerančová kůra
75 g Kandované ovoce
200 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
Zdobení
4 polévková lžíce Džem ananasový
3 polévková lžíce Likér pomerančový
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
16% Sacharidy 57 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 190 mg
19% Bílkoviny 10 g

Panettone plněné ananasovým džemem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, máslo a důkladně propracujeme.

2

Kandované ovoce, kandovanou pomerančovou kůru a vlašské ořechy nasekáme, smícháme s brusinkami a zapracujeme do těsta.

3

Úplně nový, rovný a vysoký květináč důkladně omyjeme, necháme vyschnout a vyložíme ho pečícím papírem. Pečící papír vymastíme máslem a naplníme těstem. Uložíme na teplé místo a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, když je rozpálená, vložíme do ní květináč s těstem a pečeme asi 45 minut.

4

Po upečení potřeme panettone rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.

5

Mezitím v kastrůlku zahřejeme ananasový džem s troškou pomerančového likéru.

6

Vychladlé panettone dvakrát podélně rozkrojíme a promažeme ananasovým džem, pak zase spojíme a můžeme krájet a servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept