Dip s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip s křenem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43051 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Křen |
40 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 53,5mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Mandle, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip s křenem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nakrájíme cibuli na jemno. V menším hrnci rozpustíme máslo, na kterém dozlatova opečeme připravenou cibuli. |
2 | Cibuli zaprášíme moukou, promícháme a přiléváme mléko se smetanou, za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. |
3 | Nakonec přidáme mleté mandle, strouhaný oříšek a křen, krátce povaříme, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |