Recept

Velikonoční chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43053

Ingredience

30 ml Brandy
75 g Brusinky sušené
200 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hera
100 g Kandovaná pomerančová kůra
75 g Kandované ovoce
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Limetková šťáva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
18% Sacharidy 64 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 87 mg
14% Bílkoviny 8 g

Velikonoční chlebíček postup přípravy receptu:

1

Sušené brusinky namočíme na 30 minut do brandy, pak je necháme okapat a odložíme do misky.

2

Čokoládu nasekáme a v misce smícháme kandovanou pomerančovou kůru, kandované ovoce a brusinky.

3

V míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k žloutkové hmotě. Nakonec do těsta zamícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané vlašské ořechy a ovoce s čokoládou.

4

Chlebíčkovou formu vymažeme Herou a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme 70 minut.

5

Po upečení necháme chlebíček vychladnout a bohatě ho posypeme moučkový cukrem, pak servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept