Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 43054
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na těsto
200 g Čokoláda hořká
50 g Čokoláda mléčná
150 g Čokoláda na vaření
80 g Cukr moučkový
200 g Marmeláda meruňková
100 g Máslo čerstvé
330 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
Na sirup
80 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Rum
1 ks Vanilkový lusk
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
13% Sacharidy 47 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 46 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sacher dort postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme změklé máslo a cukr (asi dvě lžíce cukru odložíme stranou)a utřeme ho do pěny. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky do jedné a žloutky do druhé misky. Postupně přidáváme do máslové hmoty jeden žloutek po druhém. Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a vložíme do menšího hrnku. Ten umístíme do větší nádoby s vodou a ve vodní lázni čokoládu rozpouštíme. Rozehřátou a dohladka vymíchanou čokoládu přidáváme a vmícháváme do máslové pěny. Z odložených bílků v misce ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj zbylé dvě lžíce cukru a špetku soli. Oddělíme asi třetinu sněhu a vmícháme ji do čokoládové směsi. Dvě třetiny sněhu potom smícháme s moukou.

2

Připravíme dortovou formu, vyložíme ji pečicím papírem a zalijeme těstem. Předehřejeme troubu na 190 °C. Dort pečeme při této teplotě 45 minut. Vyndáme z trouby a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

3

Připravíme sirup. Do nádoby vložíme cukr, vnitřek vanilkového lusku a vlijeme vodu. Počkáme, až směs začne vřít, a sundáme z plotny. Jakmile sirup vychladne, zamícháme do něho rum.

4

Vychladlý dort překrojíme podélně ve spodní třetině, čímž vytvoříme dva pláty: jednu třetinu a dvě třetiny korpusu. Vrchní část spodní třetiny zlehka namažeme meruňkovou marmeládou a přiklopíme vrchními dvěma třetinami korpusu. Na korpus nakapeme uvařený sirup. Marmeládu, která nám zbyla, vložíme do hrnku a na plotně počkáme, až začne vřít. Sundáme z plotny a horkou marmeládou namažeme celý povrch dortu.

5

Do hrnku nalámeme hořkou čokoládu a vložíme do nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme za stálého míchání rozpustit a pak nalijeme na dort. Stejným způsobem ve vodní lázni rozpustíme i na kousky rozlámanou mléčnou čokoládu a přidáme k ní trochu vody. Mléčnou čokoládou v cukrářském sáčku zdobíme dort.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept