Recept

Bramborovo - krupicové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborovo - krupicové knedlíky 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43059
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
8 polévková lžíce Krupice dětská
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
7% Sacharidy 25 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 588 mg
15% Bílkoviny 8 g
Bramborovo - krupicové knedlíky
  • Bramborovo - krupicové knedlíky
  • 1
  • Bramborovo - krupicové knedlíky
  • 2
  • Vložit obrázek

Bramborovo - krupicové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Den předem brambory omyjeme, dáme do 1 litru vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.

2

Druhý den je nastrouháme a v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 5 lžícemi hrubé mouky. Promícháme, přidáme 2 vejce, sůl, 5 lžic teplého mléka a 3 lžíce rozpuštěného vychladlého másla.

3

Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.

4

Těsto rozdělíme na 3 části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 7 cm.

5

V hrnci přivedeme k varu asi 4 litry vody, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 20-25 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.

6

Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je už uvařený.

7

Z horké vody knedlíky vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.

Poznámka

K bramborovým knedlíkům podáváme pečené maso a kysané zelí.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Bramborovo - krupicové knedlíky
Byla jsem velmi zvědavá, jaké budou knedlíky, které obsahují máslo a mléko. Už jsem uvařila spousty bramborových knedlíků, tohle byla pro mne naprostá novinka. Ráda přiznávám, že chuť takových knedlíků je jemná a lahodná, máslo je v nich příjemně znát. Jen odměřování na lžíce je trošku ošemetné, dala jsem rovné lžíce a musela jsem mouky i krupičky docela dost přidávat, aby z toho šly vůbec udělat knedlíky. Já vařím všechny knedlíky nad párou, vařila jsem tak i tyto povedly se parádně. Určitě palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept