Jednoduchý recept

Zálivka vinaigrette s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4306

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 370kJ
0% Sacharidy 0 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 99 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zálivka vinaigrette s vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo tak, aby žloutky zůstaly vláčné a oloupeme.

2

Žloutky vyjmeme, rozetřeme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně metličkou všleháme ocet a olej a přimícháme na jemné proužky nakrájený uvařený bílek.

3

Zálivka je vhodná k listovému salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept