Zálivka vinaigrette s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka vinaigrette s vejci
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4306 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 388,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 39,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka vinaigrette s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo tak, aby žloutky zůstaly vláčné a oloupeme. |
2 | Žloutky vyjmeme, rozetřeme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně metličkou všleháme ocet a olej a přimícháme na jemné proužky nakrájený uvařený bílek. |
3 | Zálivka je vhodná k listovému salátu. |