Dip s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip s celerem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43061 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 ks | Celer bulvový |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 252,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Jogurt bílý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip s celerem postup přípravy receptu:
1 | V míse pomocí vidličky smícháme jogurt s na jemno nakrájenou bazalkou, nasekaným kapary, hořčicí, solí, pepřem a jemně nastrouhaným celerem. |
2 | Hotový dip vložíme do chladničky a necháme krátce vychladnout, poté ihned servírujeme. |
Poznámka
K tomuto dipu se hodí jakákoliv čerstvá zelenina.