Zapečené mletý králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené mletý králík
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 43069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
5 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Sardelová pasta |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Strouhanka |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 156,1mg |
Draslík | 528,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Králičí maso, Strouhanka, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené mletý králík postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Králičí a vepřový bok podusíme s cibulí a kouskem másla (maso musí zůstat bílé). Hotové maso umeleme, |
2 | přidáme strouhanku, smetanu, citronovou šťávu i kůru, máslo s utřenou sardelovou pastou, dobře vymícháme tuhou směs. |
3 | Touto směsí naplníme 4 zapékací misky, zasypeme sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme asi 20 minut. |