Česneková majonéza s citrónovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková majonéza s citrónovou šťávou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43070 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 69,7mg |
Vláknina | 213,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 27,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková majonéza s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, přidáme sůl, pepř a ručním šlehačem nebo mixérem za stálého po kapkách přidávání oleje šleháme do zahoustnutí žloutku. Před dokončením šlehání přimícháme do majonézy citrónovou šťávu. Oloupaný česnek jemně nastrouháme a spolu s nasekanou petrželovou natí vložíme do mixéru, kde krátce rozmixujeme. Je možné majonézu ještě podle vlastní chuti dosolit a dopepřit. |
2 | Připravenou majonézu udržujeme v lednici. |
Poznámka
Majonézu podáváme jako studenou přílohu.