Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou
Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43073 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
250 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
300 g | Hrášek |
200 g | Jablka |
250 g | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
150 g | Okurky nakládané |
4 g | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
15 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 703,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Jablka, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu. |
3 | Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse. |