Jednoduchý recept

Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 43073
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
250 g Celer bulvový
150 g Cibule
300 g Hrášek
200 g Jablka
250 g Majonéza
50 g Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
150 g Okurky nakládané
4 g Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
15 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
9% Sacharidy 33 g
74% Tuky 56 g
63% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu.

3

Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept