Limetkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetkové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43078 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Krém | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
20 ml | Likér pomerančový |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
0,4 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 290,2mg |
Draslík | 80,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 327,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Limetka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Limetková kůra, Mouka pšeničná hladká T 650, Likér pomerančový, Limetková kůra, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetkové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme žloutky s vodou do pěny, pak přimícháme 2/3 cukru a vanilkový cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme limetkovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně promícháme se žloutkovou směsí a nakonec zamícháme mouku. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a plech vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut. |
3 | Na vál rozprostřeme utěrku, poprášíme ji moučkovým cukrem a upečený plát na utěrku překlopíme. Korpus necháme trochu zchladnout a pak nakrájíme příčně na čtyři a podélně na šest dílů. |
4 | V míse smícháme žloutky, 2/3 cukru, limetkovou kůru a vše vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme limetkovou šťávu a pomerančový likér. Bílou želatinu připravíme podle návodu na obalu a smícháme s trochou limetkového krému, důkladně promícháme a pak smícháme se zbytkem limetkového krému. Hotový krém odložíme do chladničky. |
5 | Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Smetanu ušleháme se zbytkem cukru dotuha a třetinu šlehačky přimícháme do limetkového krému společně s ušlehaným sněhem. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce. |
6 | Polovinu piškotových řezů natřeme limetkovým krémem, přikryjeme zbylými řezy a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytek šlehačky naplníme do zdobícího sáčku a každý řez na povrchu ozdobíme šlehačkou a slabým plátkem limetky. Nakonec řezy posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |