Jednoduchý recept

Těstovinový krevetový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 43081
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 hrst Bazalka
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 g Krevety tygří - loupané
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny konzumní
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
17% Sacharidy 62 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 113 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstovinový krevetový salát postup přípravy receptu:

1

V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

2

Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.

3

Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.

4

Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.

5

Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept