Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43090 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
30 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
400 g | Kompot jablečný |
30 g | Mandle |
1 balení | Piškotové těsto |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 59,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 87,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot jablečný, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Kakao, Piškotové těsto, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme balíček piškotové směsi v prášku s vodou, vejcem, kakaem, mletými mandlemi a strouhanou hořkou čokoládou. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a těsto v ní pečeme asi 12 minut. |
3 | Na vál rozložíme utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečené těsto na ni vyklopíme. Necháme vychladnout. |
4 | Kompotovaná jablka necháme okapat, několik kousků necháme na ozdobu a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem dotuha. Asi 1/4 šlehačky dáme do zdobícího sáčku. |
5 | Zbytek šlehačky promícháme s kousky jablek. Piškotový plátk podélně prořízneme a potřeme jablečnou šlehačkou, přiklopíme druhým plátek a povrch opět důkladně potřeme jablečnou šlehačkou a pak ještě zdobíme šlehačkou ze zdobícího sáčku. |
6 | Řezy nakrájíme a na každý řez položíme plátek jablíčka. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a podáváme. |