Čokoládový věnec s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový věnec s kořením
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43093 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
400 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,8 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,8 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mandle |
300 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 99,2mg |
Draslík | 321,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 89,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Kardamom, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový věnec s kořením postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme máslo, k němu přidáme moučkový a vanilkový cukr, mletou skořici, hřebíček a sůl, šleháme, až máslová pěna zhoustne. Potom zašleháváme jedno vejce po druhém. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících postupně přidáváme a kuchyňským robotem se šlehacími metlami zašleháváme do těsta. Nastrouháme čokoládu a nadrobno nasekáme mandle a také je přidáme do těsta. |
2 | Připravíme formu, věnec o průměru 26 centimetrů. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Upečený korpus vyklopíme a při pokojové teplotě necháme chladnout. |
3 | Připravíme polevu. Nadrobno nalámeme čokoládu, přidáme k ní kokosovou pastu a rozpustíme ve vodní lázni. Stále mícháme, aby poleva byla úplně hladká. Nalijeme ji na chladný dort, který ještě můžeme posypat strouhanou čokoládou. |