Dip z tvarohu a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z tvarohu a zeleniny
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43095 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
100 ml | Mléko kefírové |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 206,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Pepř bílý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z tvarohu a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve najemno nasekáme cibuli a česnek, okurku nakrájíme na malé kousky. |
2 | V míse smícháme tvaroh, kečup, kefír, připravený česnek, cibuli a okurku, poté dochutíme solí a pepřem. |
3 | Hotový dip přendáme do misek a vložíme do chladničky, kde jej necháme pár minut vychladit, ihned servírujeme. |