Jednoduchý recept

Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43096

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 ks Mrkev kořen
800 g Okoun - filety
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 124 mg
71% Bílkoviny 40 g

Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a cuketu nakrájíme na tenké proužky dlouhé cca 10 cm. Filety z okouna osolíme, opepříme, poklademe na ně nakrájenou zeleninu a zabalíme do rolky. Konce upevníme párátky. Vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut.

2

Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, za stálého míchání osmahneme. Přilijeme víno, vmícháme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zbavená semínek, protlak a dle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a při nízké teplotě dusíme do mírného zhoustnutí. Přisypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a důkladně promícháme.

3

Hotové závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

závitky podáváme s rýží

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept