Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
800 g | Okoun - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 273,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 705,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Sůl, Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a cuketu nakrájíme na tenké proužky dlouhé cca 10 cm. Filety z okouna osolíme, opepříme, poklademe na ně nakrájenou zeleninu a zabalíme do rolky. Konce upevníme párátky. Vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, za stálého míchání osmahneme. Přilijeme víno, vmícháme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zbavená semínek, protlak a dle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a při nízké teplotě dusíme do mírného zhoustnutí. Přisypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a důkladně promícháme. |
3 | Hotové závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
závitky podáváme s rýží