Houbové ragú na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové ragú na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43098 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
60 g | Šalotka |
8 g | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 642,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 311,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové ragú na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, oloupanou šalotku nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, zpěníme, nakonec přisypeme houby. Ochutíme solí, pepřem, houby dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Houby necháme trochu osmahnout a odstavíme. Do pánve přilijeme bílé víno, zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a promícháme. |
3 | Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům. |