Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43099

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
400 g Kompot meruňkový
8 cl Likér mandlový - Amaretto
200 g Piškoty cukrářské
400 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Tvaroh jemný
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
8% Sacharidy 29 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 70 mg
7% Bílkoviny 4 g

Meruňkový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Meruňky necháme okapat. Odebereme 12 lžic šťávy a s nabobtnalou vymačkanou želatinou pomalu zahříváme, dokud se želatina nerozpustí.

2

V míse smícháme tvaroh, 6 lžic šťávy, vanilkový cukr, cukr a nakonec přimícháme želatinu.

3

200 ml smetany vyšleháme dotuha a přimícháme k tvarohovému krému. Meruňky pokrájíme na kostičky a také přimícháme do krému. Pak krém necháme v chladničce ztuhnout.

4

Chlebíčkovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe smetanovou hmotou. Navrch hmoty dáme opět cukrářské piškoty a opět pokapeme mandlovým likérem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

5

Druhý den ušleháme zbytek smetany. Ztuhlý chlebíček vyklopíme na tác. Vyšlehanou šlehačku naplníme do zdobícího sáčku, povrch chlebíčku ozdobíme a poklademe plátky meruněk. Pak můžeme ihned podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept