Čokoládová roláda s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová roláda s višněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43103 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
75 g | Čokoláda hořká |
175 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Višně |
4 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 263,5mg |
Draslík | 87,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 609,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová roláda s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do misky a posypeme moučkovým cukrem. Čokoládu nastrouháme a odložíme stranou. |
2 | V míse utřeme žloutky s cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak do něj postupně přimícháme 2 lžíce cukru. Hotový sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi a nakonec přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládou. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. |
4 | Utěrku rozprostřeme na vál a poprášíme ji moučkovým cukrem, vyklopíme na ni piškot a ještě horký srolujeme a necháme vychladnout. |
5 | Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. Višně rozmačkáme s cukrem a rozmixujeme na pyré. |
6 | Želatinu vložíme do hrnku a na mírném teple ji rozpustíme a pak přimícháme do višňového pyré. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a zbytkem cukru do tuha a pak smícháme s višňovým pyré. |
7 | Piškot opatrně rozvineme a pomažeme višňovou směsí, pak znovu zarolujeme a roládu posypeme kakaem. |