Jednoduchý recept

Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43105

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cuketa
2 ks Paprika červená
1 ks Čekanka
1 kg Žralok
Omáčka
1 kávová lžička Hořčice v prášku
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Pomerančová kůra
250 ml Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 525kJ
8% Sacharidy 28 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 151 mg
71% Bílkoviny 40 g

Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette postup přípravy receptu:

1

Žraločí steaky nakrájíme na kostky o hraně cca 2,5 cm. Papriky propíchneme nožem a položíme na gril rozpálený na nejvyšší teplotu. Grilujeme cca 12 minut do zhnědnutí slupky. Poté necháme vychladnout v mikrotenovém sáčku a oloupeme.

2

Na omáčku smícháme olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z pomeranče, vinný ocet, pepř a sušenou hořčici.

3

Na špízové jehly napícháme omyté a rozpůlené brambory a potřeme omáčkou. Vložíme na gril do střední úrovně a pečeme 25-30 minut. Mezitím občas otočíme. Přidáme na proužky nakrájenou cuketu a opékáme dalších 8-10 minut. Průběžně potíráme omáčkou.

4

Na gril vložíme kousky masa, které rovněž potřeme omáčkou, a pečeme z každé strany cca 6 minut. Přidáme rozpůlenou čekanku, potřenou omáčkou, a grilujeme 4-5 minut.

5

Zbytek omáčky vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Všechnu zeleninu i maso rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept