Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Čekanka |
3 ks | Cuketa |
2 ks | Paprika červená |
1 kg | Žralok |
Omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
250 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 855,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Čekanka, Cuketa, Paprika červená, Ocet vinný, Pepř cayenský, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žralok nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette postup přípravy receptu:
1 | Žraločí steaky nakrájíme na kostky o hraně cca 2,5 cm. Papriky propíchneme nožem a položíme na gril rozpálený na nejvyšší teplotu. Grilujeme cca 12 minut do zhnědnutí slupky. Poté necháme vychladnout v mikrotenovém sáčku a oloupeme. |
2 | Na omáčku smícháme olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z pomeranče, vinný ocet, pepř a sušenou hořčici. |
3 | Na špízové jehly napícháme omyté a rozpůlené brambory a potřeme omáčkou. Vložíme na gril do střední úrovně a pečeme 25-30 minut. Mezitím občas otočíme. Přidáme na proužky nakrájenou cuketu a opékáme dalších 8-10 minut. Průběžně potíráme omáčkou. |
4 | Na gril vložíme kousky masa, které rovněž potřeme omáčkou, a pečeme z každé strany cca 6 minut. Přidáme rozpůlenou čekanku, potřenou omáčkou, a grilujeme 4-5 minut. |
5 | Zbytek omáčky vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Všechnu zeleninu i maso rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |