Rybí maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí maso s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 743,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v hladké mouce. Kousky opečeme na pánvi na oleji po všech stranách. |
2 | V jiné pánvi osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a vše prohřejeme. |
3 | Opečené kousky ryby upravíme na talíře a obložíme rajčatovou směsí. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Můžeme použít i maso z jiné sladkovodní ryby.