Jednoduchý recept

Třeboňské rybí krokety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43108

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
600 g Kapr obecný
100 ml Mléko polotučné
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 543kJ
6% Sacharidy 21 g
89% Tuky 67 g
18% Sodík 361 mg
70% Bílkoviny 39 g

Třeboňské rybí krokety postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce ryby nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme na cedníku okapat.

2

Žemle předem namočené v mléce vymačkáme, přidáme vejce, citronovou kůru, pepř, nastrouhaný sýr a uvařené, vykostěné kousky ryby. Směs osolíme a dobře propracujeme.

3

Potom ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance. Krokety smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept